söndag 1 januari 2017

Grönt Nytt År

Ett riktigt Gott Grönt Nytt År!

Nyårsdagsträdgården är inte direkt något fyrverkeri av färger, men jag njuter av det gröna, och faktiskt bjuder alunroten på lite lila också.

Jag önskar dej ett grönt, mullrikt, skördebringande, blommande, njutbart, jordigt, doftande år, utan skadedjur men fullt av pollinerande insekter. Må spenaten växa sig stor, morötterna djupt och jordgubbarna saftigt röda.

Grönkålen tappar de understa bladen till förgängelsen men de övre är fina. Några blad fick utgöra stommen i salladen vi bidrog med på nyårsfirandet i går kväll.
Jag städar inte så noga i trädgården på hösten utan låter det mesta vissna ner och ligga kvar som skydd mot barfrost. Mellan jättedaggkåpans brunbleka blad skymtar redan nya gröna. Det är alldeles för tidigt och resultatet av en hittills för plusgradig vinter, men det gör inte så mycket. Jättedaggkåpan är en överlevare utan dess like.
Första året med hasselört. Den planterades i nya kontorsrabatten i somras. Och den är verkligen så städsegrön (grön året om) som den sägs vara.
Alunroten håller också färgen över vintern. De mörkgröna bladens lysande lila undersidor är ett uppskattat avbräck i en annars brungröngrå vinterträdgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar